U heeft ze ongetwijfeld. Van die vergaderingen waar de energie vanaf spat. Waar het lijkt of alle neuzen dezelfde kant op staan. Waar uzelf en uw medewerkers elkaar blijven aanvullen. Waar met de uitvoering al bijna begonnen is voordat het besluit genomen is. En waar niemand op de beslissing terugkomt. Daar verlang je naar terug als de volgende vergadering niet loopt. Waar zit dat knopje in ons brein, dat zorgt dat we wat meer kleur krijgen en ons effectief laat zijn?

Anders denken, effectiever samenwerken: het kán
Natuurlijk zit er geen knopje in ons brein. Maar we weten wel dat ons brein, en dan vooral onze manier van denken, erg bepalend is voor onze effectiviteit in teams. Als u inzicht hebt in deze manier van denken, kunt u uw eigen effectiviteit en uw teameffectiviteit vergroten. Van Aetsveld biedt u dat inzicht met de Effective Intelligence-methode.

Meer inzicht in het denkproces van mensen
Van Aetsveld is sinds eind 2013 gecertificeerd trainer en coach van de Effective Intelligence-methode. Dit is een kleurenmethode die al sinds de jaren tachtig internationaal wordt toegepast om het denkproces van mensen inzichtelijk te maken. Ook reikt de methode interventies aan die zij kunnen inzetten om effectief handelen te bevorderen. Samen met onze partner Mindcom zetten we Effective Intelligence in om de teamprestaties in uw organisatie te verhogen.

Een van onze klanten over Effective Intelligence: ‘Mijn medewerkers spreken nu dezelfde taal en spreken elkaar aan op effectieve denkwijzen, dus dat is fantastisch! Mijn MT-leden gebruiken Effectieve Intelligence op vele manieren en bereiken hiermee resultaten die we niet voor mogelijk hielden. Nu gaan we proberen alle meetings van de afdeling te structureren volgens deze methode. Zo weet iedereen wat bij welk agendapunt van hen wordt verwacht. Ik kijk hiernaar uit!’

Constructieve discussies, snellere besluitvorming
Na het maken van persoonlijke profielen gaan we in workshops aan de slag met uw actuele thema’s. Met het verkregen inzicht kunnen medewerkers reflecteren op hun eigen handelen en dat van anderen. Zij ontdekken mogelijkheden om te verbeteren en oefenen individueel en in de groep. Het resultaat: u en uw team komen in een positieve flow. Medewerkers die vastgeroest leken te zitten in een terugkerend patroon, zetten andere denkwijzen in en gaan kansen benutten. Onnodige discussies verdwijnen en besluiten worden genomen wanneer dat nodig is.

Neem contact op
Benieuwd naar de mogelijkheden om denkprocessen in kaart te brengen en zo de potentie van uw medewerkers beter te benutten? Neem contact op met Ronald van Rossum.