Duurzaamheid in projecten

Van Aetsveld vindt het essentieel om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de wereld van morgen. Daarom werken we graag mee aan het bevorderen van duurzaamheid voor bedrijven in Nederland. En waar kunnen we dat beter doen dan in en voor de projecten van onze klanten? Duurzaamheid vraagt om verandering en dus om projectuitvoering. Wij helpen organisaties om hun duurzaamheidsstrategie bewuster op te stellen en succesvoller te realiseren. Daarvoor hebben we pasklare projectmanagementoplossingen en diensten ontwikkeld, zodat programma- en projectmanagers, projectorganisaties en MVO-managers hun verantwoordelijkheid op dit gebied waar kunnen maken en meer (project-) succes realiseren.

Van Aetsveld helpt organisaties om vanuit het perspectief van People, Planet en Profit naar projecten te kijken. Daarbij gaat het niet alleen om ‘groene’ projecten: we vinden het belangrijk om duurzaam te denken en doen in het managen van álle projecten. Bijvoorbeeld door:

  • een aanpak te bedenken die tijdens de uitvoering van het project leiden tot minimalisatie van materiaalgebruik, CO2-emissie, brandstofverbruik en geluidsoverlast;
  • te zorgen dat duurzaamheidsdoelstellingen en impactindicatoren direct in ERP-oplossingen meegenomen worden;
  • altijd te kijken naar mogelijkheden om verspilling te verminderen.

En niet in de laatste plaats: we richten projecten zo in dat medewerkers plezier krijgen in verandering en dat projectmedewerkers veerkracht behouden.

Partner in duurzaamheid

 

Duurzaam projectmanagement: een Van Aetsveld specialisme 

Wij doen veel onderzoek, ook internationaal, naar duurzaam projectmanagement. Daar publiceren we regelmatig over. Zo hebben onze oud-collega’s Ron Schipper en Gilbert Silvius hun inzichten vastgelegd in hun derde boek Duurzaam projectmanagement. Dat gaat in op de praktische invulling van duurzaamheid. Niet alleen als het gaat om de projectresultaten, maar ook om de projectmanagementprocessen zelf.

Wilt u weten hoe Van Aetsveld uw organisatie kan helpen om succesvol te werken aan duurzaamheid?

We gaan graag met u in gesprek. Bij u, bij ons of virtueel. Neem contact met ons op met een klik op de knop.