Pakt u uw kans op succes?

Steeds meer bedrijven richten zich op duurzaamheid. Dat zien we aan de keuzes van grote energiebedrijven en ook in Nederland groeit de aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en waarde creatie. Maar dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. MVO-managers verschuiven van het initiëren van duurzaamheidsinitiatieven naar het borgen van duurzaamheid in de organisatie. Managers, projecten en projectmanagers krijgen steeds vaker te maken met duurzaamheid. Hoe kunt u hier succesvol op inspelen?

Duurzaam projectmanagement

Duurzaamheid in projecten

Bij Van Aetsveld nemen we onze verantwoordelijkheid voor de toekomst serieus. We ondersteunen Nederlandse bedrijven bij het bevorderen van duurzaamheid, vooral binnen hun projecten. Duurzaamheid vereist verandering, en die verandering gebeurt vaak via projecten. We helpen organisaties om hun duurzaamheidsstrategie effectiever te realiseren door middel van aangepast projectmanagement. Met onze oplossingen kunnen programma- en projectmanagers, projectteams en MVO-managers hun duurzaamheidsdoelen behalen en meer succes in hun projecten behalen.

Bij Van Aetsveld helpen we organisaties om projecten op een duurzame manier te benaderen, met aandacht voor mensen, het milieu en winst. Dit geldt niet alleen voor ‘groene’ projecten, maar voor alle projecten. We doen dit door:

  • Het minimaliseren van materiaalgebruik, CO2-uitstoot, brandstofverbruik en geluidsoverlast tijdens de projectuitvoering.
  • Het integreren van duurzaamheidsdoelen en impactindicatoren in ERP-oplossingen.
  • Altijd te zoeken naar manieren om verspilling te verminderen.

Het belangrijkste is dat we projecten zo opzetten dat medewerkers er plezier in hebben en projectmedewerkers veerkrachtig blijven.

Partner in duurzaamheid

Duurzaam projectmanagement: een Van Aetsveld specialisme 

Wij doen veel onderzoek, ook internationaal, naar duurzaam projectmanagement en publiceren hier regelmatig over.

Onze voormalige collega’s Ron Schipper en Gilbert Silvius hebben hun kennis vastgelegd in hun derde boek “Duurzaam Projectmanagement“, waarin

ze praktische toepassingen van duurzaamheid behandelen, zowel in projectresultaten als in projectmanagementprocessen.

 

Wilt u weten hoe Van Aetsveld uw organisatie kan helpen om succesvol te werken aan duurzaamheid?

Meer weten? Wij maken graag geheel vrijblijvend kennis met u onder het genot van een (virtueel) kopje koffie. Klik op de knop om contact met ons op te nemen. Contactknop