Je leert door te doen

Van Aetsveld heeft diepe wortels in de projectmanagementpraktijk. Dat ziet u terug in onze trainingen: we benaderen de stof vanuit praktische vaardigheden. Dit betekent overigens niet dat de theoretische onderbouwing ontbreekt: enkele van onze trainers doen, naast hun werk in de praktijk, academisch onderzoek en geven les aan de hogeschool op het gebied van projectmanagement en verandermanagement.

Onze focus op praktische vaardigheden betekent wél dat we veel met acteurs werken om de leerervaring levensecht te maken. Het betekent ook dat we voortbouwen op de praktijkervaring van de deelnemers, zodat de stof goed blijft hangen. en het betekent dat we niet meer dan twee dagen achtereen trainen, zodat de deelnemers de gelegenheid hebben om hun nieuwe vaardigheden kort na de training op hun eigen werkvloer in de praktijk te brengen.

Onze praktijkervaring

Hoe trainen we?

Je leert door te doen. Dus zijn onze trainingen praktijkgericht. Maar dat niet alleen. Ze zijn levensecht – en dus effectief – doordat onze trainers alleen praktijkvoorbeelden gebruiken voor de optimale transfer van het geleerde. Indien gewenst doen zij dat, zij aan zij, met professionele trainingsacteurs. Hoe trainen we? Nou zo!

Werken met acteurs

Afhankelijk van de leerdoelen vindt u in onze trainingen uiteenlopende werkvormen terug: van simulaties tot coaching en intervisie. Bijzonder in ons palet aan werkvormen is de geïnspireerde samenwerking met professionele trainingsacteurs. Daartoe werken we samen met Dubbel E acteerservices. De acteurs met wie wij werken hebben een gespecialiseerde opleiding tot trainingsacteur gevolgd. En ze hebben inzicht in projectmanagement en verandermanagement. Ze zetten dus meer neer dan het doorsnee rollenspel.

Wat zijn de effecten?

Door de inzet van praktijktrainers en acteurs:

  • trainen we uw mensen zeer gericht. De acteurs veranderen in het type persoon of setting waarmee een deelnemer moeite heeft. Of dat nu gaat om een specifieke Belbin-teamrol, een ontevreden klant of een opdrachtgever met een verborgen agenda;
  • worden uw mensen, in een veilige omgeving, rechtstreeks geconfronteerd met hun eigen (on)vermogens, zodat de vaardigheden die we trainen ook daadwerkelijk blijven hangen.

Complete ontwikkeltrajecten in modules: los of in combinatie

Een greep uit onze succesvolle leerinterventies:

  • Simulaties met focus op projectmanagement en projectbesturing voor gevorderden, intermenselijk en praktisch;
  • Verandermanagement met focus op verbreding van het repertoire aan veranderstrategieën en veranderinterventies;
  • Coaching en intervisie: het opheffen van individuele belemmeringen en binnen teams, de interactie verbeteren;
  • Workshops topteams: focus op groepsdynamica. Groepspatronen blootleggen en bespreekbaar maken;
  • Professioneel Opdrachtgeverschap: via trainingsblokken, workshops of turbosessies met focus op de rol en de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever inclusief de bij behorende kennis en vaardigheden;
  • Masterclass Duurzaam projectmanagement: gerichte voorbereiding op je bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vanuit de nieuwe realiteit van de projectmanager;
  • Turbosessies: korte, effectieve workshops waarin deelnemers met elkaar de dialoog aangaan zoals Effectief omgaan met projectmanagers; Over projectmythes; Met elkaar in dialoog;
  • Kenniscarrousel: Een inspirerende werkvorm voor kennisoverdracht aan de hand van parallelsessies met een hoog energiegehalte. Deelnemers bepalen zelf hun programma door de voor hen meest interessante en relevante sessie te kiezen bv. Communiceren is beïnvloeden: handvatten voor projectmanagers; projecthacking – social media; portfoliomanagement – de kunst van het kiezen.

Meer weten over hoe we trainen?

Wilt u uw organisatie leiden naar succesvolle projecten en veranderingen? Neem vandaag nog contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen met u aan uw succesverhaal te werken.