Klant-event over anders kijken: verslag van 11 april 2019

Geschreven door

Webteam Van Aetsveld
Projecten en veranderingen

Anders kijken, anders acteren: wat de natuur ons vertelt

Niet oordelen maar waarderen. Hoe worden we succesvoller in het realiseren van onze doelen en uitdagingen? Wat kunnen we daarvoor leren van de natuur? Als we anders naar onze organisaties kijken, welk ander gedrag kan dan leiden tot meer succes?

Inspirerend en ontspannen event

Dit zijn vragen die de rode draad vormden tijdens het Van Aetsveld relatie-event van 11 april 2019. We kijken terug op een inspirerend en ontspannen event met positieve en enthousiaste reacties van de deelnemers. De middag speelde zich af in het prachtige Speulderbos in Garderen. Samen met onze relaties uit elf verschillende organisaties, hebben we onder begeleiding van natuurgids Arno Musch en collega resultaatregisseur Hans Rozemuller anders gekeken. Anders gekeken naar de natuur. Naar hoe wij uitdagingen aanpakken.

Niet oordelen maar waarderen

We hebben ervaren hoe we de natuur ‘anders’ kunnen waarnemen. De tip: schakel eens andere zintuigen in! En hoe we vervolgens deze waarnemingen kunnen omzetten naar verrassend ander gedrag. Handig want we maken volop gebruik van de krachten van de mensen in onze organisaties om resultaten te behalen bij projecten. Maar eigenlijk willen we die krachten gebruiken om ze iets te laten doen. Daarvoor helpt het om eens door een andere “bril” te kijken. Daardoor gaan we die krachten nog beter zien. En kunnen we ze beter inzetten.

Resultaten moet je wel blijven regisseren

Wat we gisteren nog voor onmogelijk hielden, kunnen we vandaag bereiken. Stoer? Ja best. De uitslag van een onderzoek naar waar de beste projectmanagers en de meest gewaarde people managers hun aandacht aan besteden, helpt hierbij. Zeker als we dit aanvullen met de opinie van vakcollega’s die dagelijks net zo makkelijk in Agile als in traditionele (project-) omgevingen werken. Hoe je dat toepast? Daar helpt het ‘anders kijken’ weer bij. We hebben met elkaar geluisterd, geoefend en geleerd.

Elke organisatie bezit het vermogen om haar doelen te bereiken

Van Aetsveld heeft jarenlange ervaring in het managen van programma’s, projecten en veranderingen. Dat doen we in Agile- tot aan volledig traditionele projectomgevingen en alles wat daartussen zit. We werken vanuit het principe dat we geloven dat elke organisatie het vermogen heeft om haar doelen te bereiken. Onze actuele lessons learned en best practices delen we graag!

Ook eens naar een Van Aetsveld kenniscafé, ronde tafel of relatie-event?

Wilt u ook deelnemen aan een van onze volgende kenniscafés, ronde tafels of relatie-events? Aanmelden kan via ln.dlevstea@ofni. Of laat uw gegevens hieronder achter, dan nemen we contact op als we een nieuw event organiseren.