Ronald van Rossum

Resultaat Regisseur

“Resultaten boek je als mensen goed samenwerken”

Interne vernieuwingen doorvoeren

Ronald is Financieel en Operationeel Directeur bij Van Aetsveld. Daarnaast voert hij opdrachten uit voor en bij klanten. Meestal in de rol van interim project- of programmamanager. Zijn expertises liggen bij informatiemanagement, portfoliomanagement, bedrijfsvoering en Identity en Access Management. Zijn grootste successen behaalt hij in klantomgevingen waarbij hij interne vernieuwingen mag doorvoeren. En die maakt hij waar, omdat hij zijn executiekracht inzet.

Ronald is a great person to work with. Ambitious, effective, team leader with solid work ethics. He gets things done. Excellent Project Management skills. Detailed knowledge of the organization, IAM processes and techniques. Ronald added great value setting out the larger lines for business change roadmaps. His strongest point is “connecting people” and setting up “governance”. I am glad to have worked together with Ronald and I’m looking forward to any future proposition we can work on together!

Ervaring

  • Gemeente Utrecht, Erasmus, Ahold – Identity en Accessmanagement
  • Vrije Universiteit – Programmamanager IT voorzieningen
  • Vrije Universiteit – Interim-manager IT afdeling
  • SNS Reaal – Programmamanager Solvency II
  • Wereldomroep – Programmamanager / interimmanager / verandermanager

Ronald heeft als programmamanager belangrijke stakeholders uit verschillende organisaties (VU, VUmc en UvA) weten te betrekken bij de ontwikkeling en implementatie van een innovatief IT-concept in een nieuw bètaresearch gebouw. Daarnaast heeft hij als programma manager op kundige wijze een fundament gelegd voor de ontwikkeling van een nieuwe basisdienstverlening van de dienst IT VU. Ik heb Ronald leren kennen als een kundige professional die partijen weet te verbinden en die realisatiekracht heeft.

Veranderingen op Mensen, Processen en Technologie

‘Mijn kracht zit op het aansluiten van de informatievoorziening op de bedrijfsprocessen; IT, wat kan je ermee? Daarmee realiseer ik de veranderingen die mijn opdrachtgevers nodig hebben. Veranderingen op Mensen, Processen en Technologie.

Ik help om mensen in beweging te brengen. Want om mensen draait het primair bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat resultaten alleen geboekt kunnen worden als mensen goed met elkaar samenwerken. Motiveren, enthousiasmeren en coachen is mijn manier om het team te laten slagen.

Integriteit, eerlijkheid en openheid zijn mijn kernwaarden. Ik benader mensen en situaties met veel energie, enthousiasme en interesse. In nieuwe organisaties weet ik snel hoe processen (en de hazen) lopen. Hiermee bepaal ik positie en doel.’

Ronald schuwt een gevoelig onderwerp niet en durft dit in gezelschap aan te snijden. Hij staat voor wat hij zegt en straalt zelfvertrouwen uit. Hij kan zeer zelfstandig te werk gaan, en was voor mij erg betrouwbaar. Ronald onderscheidt zich bij uitstek omdat hij objectief blijft, niet oordeelt en afstand kan nemen van het issue. Sowieso vind ik Ronald sterk op het conceptuele vlak en is hij in staat om knelpunten binnen de organisatie te signaleren en ongevraagd mee te denken over hoe zaken anders kunnen. Verder is Ronald persoonlijk geïnteresseerd en een prettige collega om mee samen te werken. Is in staat en bereid om zichzelf weg te cijferen en dienstbaar op te stellen voor het succes van een ander.