Je brein effectiever inzetten: het kán

Ons brein – en dan vooral onze manier van denken – is erg bepalend voor onze effectiviteit in teams. Als u inzicht hebt in deze manier van denken, vergroot u uw eigen effectiviteit en die van uw team. De wereldwijd toegepaste Effective Intelligence-methode biedt u dat inzicht.

Constructieve discussies, snellere besluitvorming

Een eerste stap in de Effective Intelligence-methode is het opstellen van persoonlijke profielen van u en uw medewerkers. Met de uitkomsten gaan we samen aan de slag in workshops over thema’s die voor u relevant zijn. Het resultaat: u en uw team komen in een positieve flow. Medewerkers ontdekken hoe ze andere denkwijzen kunnen inzetten en kansen gaan benutten, waar ze vroeger vastgeroest leken te zitten in terugkerende patronen. Onnodige discussies verdwijnen en besluiten worden genomen wanneer dat nodig is. Samen met onze partner Mindcom helpen we op deze manier organisaties om hun teamprestatie te verhogen.

Wij zetten Effective Intelligence voor u in

Van Aetsveld is sinds eind 2013 gecertificeerd trainer en coach van Effective Intelligence. Deze methode gebruikt een systeem van kleuren om een gezamenlijke taal te creëren: een taal om effectiever te denken en doen. Eerst maken we aan de hand van een vragenlijst het denkproces van mensen inzichtelijk, voor henzelf en voor hun team. Daarna bespreken we welke interventies we inzetten om effectief handelen te bevorderen.

t

 

 

effective intelligence 

 

 

Een van onze klanten over Effective Intelligence:

’Mijn medewerkers spreken nu dezelfde taal en spreken elkaar aan op effectieve denkwijzen, dus dat is fantastisch! Mijn MT-leden gebruiken Effective Intelligence op vele manieren en bereiken hiermee resultaten die we niet voor mogelijk hebben gehouden. Nu gaan we proberen alle meetings van de afdeling te coderen, zodat iedereen weet wat bij welk agendapunt van hen wordt verwacht. Ik kijk hiernaar uit!’

 

 

  • Benieuwd naar de mogelijkheden om de potentie van uw teams en medewerkers beter te benutten?

    Neem contact op met Ronald van Rossum.